קידום אתרים בגוגל for Dummies



בפרק התכנון עסקנו ביצירת היררכיה מתודית והגיונית לאתר עוד בטרם בניית האתר בפועל. כלומר, בשלב התכנון והאפיון של האתר. אולם, לא תמיד מקדם אתרים מלווה את פרויקט ההקמה והקידום של האתר מתחילתו (למעשה, ברוב הפעמים הוא לא עושה זאת).

אחד הפרמטרים שבודק מנוע החיפוש בהקשר של קידום האתר שלכם, הוא היכולת ליצור קשר עם מישהו אמיתי, שעומד מאחורי האתר, ויכול לספק אחריות מסויימת על התכנים המשולבים באתר. תפקידו של מקדם האתרים בהקשר הזה יהיה לוודא את קיומם של אמצעי יצירת קשר אם בעלי העסק המנוהל באמצעות האתר, בהתאם לאסטרטגיה השירותית שגיבש (יהיו, למשל בעלי עסקים שיספקו תמיכה טלפונית, בעוד שאחרים יעדיפו שפניות אליהם תגענה רק באמצעות המייל).

בהתחלה תהיתי למה צריך את זה, בסך הכל להזמין תוכן וקישורים.

ככל שיעבור הזמן בתהליך הקידום, תמצאו עצמכם משקיעים בשני עולמות עיקריים: עולם התוכן ועולם הקישורים. מאחר שתקציב הקידום שלכם הוא תקציב מוגבל, תאלצו לקבל החלטה כיצד אתם משקיעים את תקציב התוכן והקישורים שלכם, או נכון יותר, מה יהיה שיעור התקצוב של התוכן ושיעור התקצוב של הקישורים.

יכול להיות שאתם מקדמי האתרים הטובים ביותר בעולם, אבל click here אם אתם לא יודעים להציג את ההישגים שלכם בתהליך הקידום – הדרך למטה קצרה מאוד.

טבעי יהיה אם נמצא פה ושם עמודים שמנוע החליט שלא לאנדקס, אולם אם אחוז נכבד מן העמודים באתר לא כלול באינדקס, זה כבר אומר דרשני.

זה בעצם אומר שגוגל יודע למדוד כמה זמן כל גולש נשאר באתר שלכם, בכמה עמודים הוא ביקר, האם הוא השיג את מה שחיפש ועוד (את המידע היא אוספת מקוד האנליטיקס שהותקן באתר / מהדפדפן "כרום" שבבעלותה של גוגל ועוד מגוון שיטות).

וכשמגיעים למחלקה מסוימת, פתאום יש פניה לאיזו מחלקה פנימית נוספת, בכדי שתקנה עוד ועוד. זה בדיוק אותו דבר.

עסק שמטפל במעט נושאים מורכבים או בהרבה נושאים פשוטים וקלילים? האם אני עוסק בתחום דינמי ומשתנה באופן תכוף או שמא בתחום יציב וסטטי באופן יחסי?

הנה טיפ קטן, איך לשפר את היררכיית האתר בפחות מדקה עבודה:

אחת מן הפעולות החשובות ביותר שיכול מקדם אתרים לבצע על מנת לקדם אתר הוא עדכון כולל של תגי הכותרת בכלל העמודים הרלוונטיים לקידום.

רבים נוטים לחשוב שכאשר גולש מקליד שאילתא בשורת החיפוש, מבצע מנוע החיפוש בדיקה בזמן אמת של אתרי האינטרנט השונים הפזורים ברחבי הרשת, מוצא את האתרים הרלוונטיים לשאילתא שביצע הגולש, ומציג את התוצאות, בסדר יורד של חשיבות והתאמה לגולש, בדף תוצאות החיפוש. ובכן, הדברים עובדים בצורה קצת שונה.

קידום אתרים למתחילים – עשה זאת בעצמך (קידום אתרים באופן עצמאי / לבד)

קידום אתרים עצמאי – לקדם את האתר שלכם באופן עצמאי קידום אתרים בסיסי: איך עושים קידום אתרים בגוגל לבד?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *